Voordelen van het huren van een appartement te Kusadasi, vlakbij Ladies Beach

E-Visa

Vanaf april 2014 kan een visum niet meer gekocht worden op de luchthaven. Koop het online : www.evisa.gov.tr
previous next
Turijke, Kusadasi vakantiewoning te huur

GRATIS LUCHTHAVENTRANSFER
bij een boeking van meer dan 14 nachten.
Klik hier voor meer info !

Caravansaray

Een caravanseray is een soort overnachtingsplek voor karavanen, die in Centraal-Azië, Anatolië, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en op de Balkan voorkomt, bijvoorbeeld langs de zijderoute. De functie van een karavanserai is een veilige overnachtingsplek te bieden voor reizende handelaren, hun waren en hun dieren. Tegenwoordig hebben karavanserai's meestal hun functie verloren.

Caravanserays bestaan meestal uit een grote binnenplaats met een sluitende ring van gebouwen eromheen, vaak met een arcade ervoor. De poort moest breed genoeg zijn om lastdieren (zoals kamelen) door te laten. In de gebouwen bevonden zich kleine nissen en kamertjes waar zowel reizigers als dieren konden slapen. Vaak sliepen de mensen op de eerste verdieping, de dieren op de begane grond, maar dat was niet altijd het geval. Soms lagen er simpele matrassen in de kamers. Overnachten was gratis, maar men moest zijn eigen eten en kookgerei meenemen. Daar stond tegenover dat sommige karavanserai's een hamam (badhuis) hadden, en de meesten een gebedsruimte of moskee.

In Kusadasi is ook een caravanseray dat werd omgebouwd tot een prachtig hotel. De binnenplaats wordt overdag in beslag genomen door tapijtverkopers en wekelijks zijn er op een avond Turkse avonden te beleven. Dit is beslist de moeite waard ! Je kan de Caravanserai bezoeken, het is vlakbij de haven !