Voordelen van het huren van een appartement te Kusadasi, vlakbij Ladies Beach

E-Visa

Vanaf april 2014 kan een visum niet meer gekocht worden op de luchthaven. Koop het online : www.evisa.gov.tr
previous next
Vakantieverblijf Turkije bij Ladies Beach

GRATIS LUCHTHAVENTRANSFER
bij een boeking van meer dan 14 nachten.
Klik hier voor meer info !

Nationaal park Dilek (Millipark)

Op ongeveer 25 Km ten zuiden van het centrum van Kusadasi, heb je het Nationale Park, in het Turks 'Millipark'. Gebruik de dolmus om het Nationale Park te bezoeken. Het park ligt op een schiereiland en op het uiterste puntje is men slechts 1.5 Km verwijdert van het Griekse eiland Samos.

Dit park heeft verschillende baaien met prachtige zandstranden aan een kristalheldere zee.

In het Nationale Park picknicken is heel gezellig en ontspannend. Er zijn tal van picknicktafels, banken, toiletten en water van de bergen. Wandel naar de top van de Samsun Dagi (de oude berg Mycale) en geniet van een prachtig uitzicht op het schiereiland.

Door de verschillende waterbronnen zijn in het park vele diersoorten (vossen, dassen, wilde zwijnen, hyena's, luipaarden, ...) en prachtige bloemen en planten terug te vinden. In dit park kan je ongeveer duizend verschillende soorten planten en bomen terugvinden, waaronder enkele planten die je alleen in het Millipark zal vinden. Het park beschermt de laatste wilde paarden van Turkije en de zeldzame Anatolische jachtluipaarden. De geliefde plaats voor natuurliefhebbers dus.

Door de militaire aanwezigheid in het park is het een onberoerd gebied. Hier krijg je een goede indruk van hoe het oorspronkelijke landschap langs de Egeïsche Zee moet geweest zijn. Het percentage zuurstof in de lucht is zo groot dat het park op nummer drie staat over de hele wereld. Mensen met last van bronchitis, suikerziekte en hoge bloeddruk doen er goed aan om in deze omgeving te vertoeven.