Voordelen van het huren van een appartement te Kusadasi, vlakbij Ladies Beach

E-Visa

Vanaf april 2014 kan een visum niet meer gekocht worden op de luchthaven. Koop het online : www.evisa.gov.tr
previous next
Vakantiewoning excursies naar Pamukkale

GRATIS LUCHTHAVENTRANSFER
bij een boeking van meer dan 14 nachten.
Klik hier voor meer info !

Selçuk

Niet zover van Efeze ligt de stad Selçuk. Deze stad is meer dan het bezoeken waard.

De stad wordt voornamelijk gedomineerd door een 6de eeuwse Byzantijnse citadel (Ayasoluk heuvel) met 15 torens. In de buurt zijn nog overblijfselen van een Byzantijse kerk en een Seldjoekse moskee/
De citadel is bereikbaar via een Byzantijnse poort. Onderaan de heuvel staat de Johannesbasiliek (6de eeuw), waar het graf van de evangelist Johannes zich zou bevinden. Johannes bracht zijn laatste jaren door in Efeze. De oude glorie van de basiliek, met fraaie fresco's in de kapel, is voor een deel gerestaureerd.

In Selçuk kan je ook het Efeze museum bezoeken. Dit museum behoort tot de absolute top van alle musea in Turkije. Marmeren en bronzen beelden, fresco's, sieraden, beeld van Artemis en vele kunstvoorwerpen zijn prachtig opgesteld. De meeste museumstukken komen waarschijnlijk uit de Tempel van Artemis, één van de zeven wereldwonderen.

Vlakbij het museum kan je de Isa Bey moskee (ook wel de Selim moskee genoemd) bezoeken. Deze 14de eeuwse Seldjoek moskee is niet altijd open voor het publiek maar ook de buitenkant is prachtig : ingelegd tegelwerk en kalligrafie.


Boven links : Isa Bey (Selim) moskee

Boven rechts : Ayasoluk heuvel

Onder : tempel van Artemis