Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de kust van Kusadasi zijn er 2 kleine (schier)eilandjes te vinden.

Pigeon Island

Pigeon Island, in het Nederlands 'Duiveneiland', of in het Turks 'Kus Adasi'.

Het eilandje bevat een mini kasteeltje en werd in de 19e eeuw gebruikt om de haven te beschermen. Tegenwoordig is er een klein museum in het kasteeltje ingericht dat vrij te bezoeken is.

Dit eiland is verbonden met het vaste land door een kunstmatige wandelweg en kan dus bezocht worden. Het volledig ommuurde eiland heeft een vuurtoren die de (cruise)schepen veilig naar de haven moet loodsen. Je kan er rondwandelen op het aangelegde wandelpad. 

Langs de wandelweg zelf leggen de schepen aan die dagelijks een boottrip maken met toeristen. Als je dus een trip wil boeken, dan kan het interessant zijn om deze hier eens te bezoeken vooraf. Zo kan je min of meer kiezen met welke boot je wil meegaan.

Bezoek zeker eens dit eilandje want het zicht op Kusadasi is van hieruit uniek.

Yilanci Burnu

Yilanci Burnu, Turks voor slangeneiland.

Het slangeneiland heeft zijn naam niet gekregen omdat er slangen op eiland zitten, maar omwille van zijn vorm. Het eiland lijkt vanuit de lucht op een slangenkop. Mogelijks zijn hier de eerste nederzettingen gebeurd.

Het schiereiland is verbonden met het vaste land en kan makkelijk bezocht worden. Er staan enkele villa's en er is een beach club gevestigd.

Yilanci Burnu heeft ook een klein strand.