Overslaan en naar de inhoud gaan

Kusadasi staat voor :

  • 300 dagen zon per jaar
  • Verschillende stranden
  • Veel gezellige winkels
  • Bruisend uitgaansleven
  • Lekkere Turkse keuken
  • Langs de Egeïsche kust
  • Vertrekpunt Efeze, Pamukkale, ...

Kusadasi is een Turkse badplaats, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Izmir in West-Turkije en ongeveer ter hoogte van het Griekse eiland Samos. Kusadasi ligt aan de westkust van Turkije, en is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. In de zomer telt de stad ongeveer 300.000 inwoners, in de winter is dit ongeveer 50.000. Veel mensen hebben namelijk een vakantiewoning in deze stad.

Kusadasi heeft veel veerdiensten die ondermeer op Griekenland varen. Het dichtbij gelegen eiland Samos is daarmee bereikbaar.

Kusadasi is van oorsprong een rustig vissersdorp, vandaag is Kusadasi uitgegroeid tot een geliefde en levendige badplaats. Het centrum is erg groot en bevat heel veel winkels en souvenirshops.
Het klimaat, de bezienswaardigheden dichtbij en de vele stranden zorgen ervoor dat het Kusadasi een geliefde vakantiebestemming is.

Kusadasi ligt langs de Egeïsche kust, een streek waar de inkomens doorgaans hoger zijn en de mensen meer Westers zijn dan elders in het land. Toeristen komen vooral naar de stranden, het uitgaansleven en de watersportmogelijkheden.
Maar er is zoveel meer te zien : de groene Menderes-vallei, de Grieks-Romeinse stad Efeze, ...

De stad telt ongeveer 50.000 inwoners, maar gedurende de zomer loopt het aantal op tot ruim een half miljoen mensen door toerisme en werknemers die afzakken naar daar om in de horeca aan het werk te gaan.

Grote cruiseschepen kunnen aanleggen in de daarvoor geschikte cruiseschepen haven. Zo goed als alle cruises in de Middellandse zee meren hier aan. Dit is zeer indrukwekkend en enkele van de grootste cruiseschepen ter wereld, zoals de Grand Princess, leggen geregeld aan.

Deze stad is een ideale locatie voor een gevarieerde vakantie :
stranden, winkels, cultuur, natuur en nachtleven zijn de ingrediënten voor een ontspannend verblijf.

Kusadasi is een ideaal vertrekpunt voor dagtrips naar Ephesus, Milete, Pamukkale, ...