Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto huren

Huren op de luchthaven

Als je op de luchthaven zelf uw auto huurt, dan heb je het voordeel dat je alvast geen taxirit naar Kusadasi moet betalen. Als je uw gehele vakantie een auto wenst te huren, dan zal dit ook de goedkoopste formule zijn.

Je spaart immers twee keer een taxirit uit (heen en terug). Nadeel is dat je de rit van Izmir naar Kusadasi zelf moet rijden en dat je kan de verkeerde weg nemen. Al valt dit allemaal wel heel erg mee...

Enkele referenties van bedrijven die verhuren vanop de luchthaven zelf :

Gratis luchthaven transfer

Voor elke boeking van meer dan 14 nachten, gratis de transfer van de luchthaven van Izmir naar het appartement. Boekingen van meer dan 21 nachten krijgen ook de transfer terug gratis.

Vraag ernaar bij je boeking!

Deze aanbieding geldt niet voor lange termijn verhuur, voor andere promoties of afwijkende prijsafspraken.

Huren in Kusadasi

Het huren van uw auto in Kusadasi zelf heeft als grote voordeel dat je de auto gemakkelijk kan terugbrengen. Je moet hiervoor immers niet terug naar Izmir rijden.

Ideaal dus voor mensen die slechts een beperkte periode van hun vakantie een auto wensen te huren.

Meer info : www.swissrentacar.net (swissrentacar@hotmail.com)

Bus

Dolmus

De dolmus is een veelgebruikt transportmiddel in Turkije. Deze kleine busjes, geschikt voor 10-20 personen, rijden de hele dag rond en volgen een vaste route doorheen Kusadasi. Bepaalde busjes rijden ook naar andere steden. Er staat op de bus steeds aangegeven welke plaatsen de bus passeert.

De dolmus nemen is zeer gemakkelijk : steek je hand op als de bus voorbijkomt en de bestuurder zal stoppen en je meenemen. Vervolgens betaal je in de bus een klein bedrag rechtstreeks aan de chauffeur en mag je zo lang blijven zitten als je wil. Ben je op je bestemming, geef dan een teken aan de chauffeur of vraag om te stoppen en de chauffeur zal stoppen en je uit de bus laten.

Er zijn dus niet echt vaste bushaltes voorzien. Op sommige plaatsen zie je wel bushaltes, die de dolmus zeker aandoen, maar je hoeft je hier dus niet aan te houden en kan eender waar opstappen of afstappen.

De dolmus die voorbij het appartement komt, heeft nummer 5 of nummer 10.

Publieke bus

Er zijn ook gewone lijnbussen in Turkije. Deze rijden meestal tussen de grote steden en zijn groter dan de dolmus.

Deze bussen zijn de lange bussen zoals we die kennen om op vakantie te gaan. Bovendien zijn deze bussen van een hele goede kwaliteit en meestal heel goed uitgerust. Busvervoer in Turkije wordt heel veel gebruikt en daarom zijn de bussen bijna altijd voorzien van alle comfort : airco, comfortabele zetels, TV, ...

De bussen vertrekken van een vaste standplaats, langs de grote weg naar Söke, aan de overkant van de Carrefour.

Taxi

Taxidiensten in Kusadasi zijn er op verschillende plaatsen te vinden. Een taxi nemen valt mee van prijs, maar onderhandel steeds vooraleer in te stappen en spreek de prijs af op voorhand.

Taxi's rijden dag en nacht en brengen je overal naartoe. Ook voor een excursie kan je dit met een taxichauffeur bespreken. Spreek af wat je wil doen die dag en een spreek ook een tarief af. De chauffeur zal je steeds opwachten als je iets bezoekt en door vooraf een tarief af te spreken zal de meter niet blijven doordraaien terwijl hij wacht.